Dirigent

Jeffrey Dirix begon zijn muziekstudie op tienjarige leeftijd aan het jeugdmuziekatelier in Sterrebeek. Hij volgde er piano (bij Jimmy Quintens) en viool (bij Tijl Dufour). Daarna volgde hij les aan de gemeentelijke academie van Zaventem bij o.a. Daniel Capelletti (piano) en Gudrun Vercampt (viool).

Op achttienjarige leeftijd besliste hij zich als pianist te vervolmaken aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Daar behaalde hij zijn Masterdiploma piano bij Dominique Cornil in 2009. Jeffrey Dirix heeft ervaring als solomuzikant, in kamermuziekverband en als begeleider. Hij werkte daarbij samen met verschillende koren en orkesten. Zo trad hij al meermaals op als solist in samenwerking met het Vlaams-Brabants Symfonisch Orkest o.l.v. Rik Ghesquière. Daarnaast heeft hij ervaring als pianoleraar en werkte hij in het verleden als leraar mee aan muziekstages.

Sinds 2010 is Jeffrey Dirix verbonden aan het gemengd koor ‘Omnia Cantica’ in Zaventem, aanvankelijk als begeleider en daarna als dirigent. Sinds 2016 is hij assistent-dirigent bij de ‘Brussels Choral Society’ en leidt hij ‘Sound of Strings’, het strijkersensemble van de Kunstacademie Zaventem. Van 2013 tot 2016 volgde hij les koordirectie bij o.a. Geert Hendrix en Marleen De Boo. Bovendien volgt hij lessen orkestdirectie bij André Walschaerts.

Op 12 maart 2018 is Jeffrey Dirix de dirigent van het Arenbergkoor geworden.

Chronologisch overzicht van dirigenten van het Arenbergkoor:

E.H. Theys
Jan van Bouwel