Dirigent

Lou Van Cleynenbreugel begon zijn muzikale studies aan de academie van zijn geboortestad Tienen.
Conservatorium liep hij in Antwerpen en Gent, waar hij Eerste Prijzen haalde voor de vakken Notenleer, Muziekgeschiedenis, Harmonie en Koordirectie.
Verder bekwaamde hij zich tijdens cursussen in Zwitserland (bij Ehmann), Oostenrijk (bij Schindler), Duitsland en Engeland.
Als docent werkte hij aan vele academies zoals Wilrijk, Vilvoorde en Schaarbeek. Hij was eveneens koordirigent aan d
Kunsthumaniora’s van Gent en Brussel. Met deze koren werden verschillende festivals bezocht zoals ‘Neerpelt en Nantes’. Ook werden verschillende concertreizen met deze jongerenkoren ondernomen, o.a. naar Vittoria (Baskenland) en naar Evora en Coïmbra (Portugal).
Als assistent koordirectie was hij actief bij zijn prof Michaël Scheck aan het Koninklijk Conservatorium van Gent van 1979 tot 1992. Hier was hij één van de dynamische krachten in de opleiding van jonge dirigenten en leraars die een opleiding ‘samenzang’ genoten om tegemoet te komen aan de nieuwe structuren die in het muziekonderwijs van toepassing werden. In functie hiervan studeerde hij de muziekpsychologie van Lucy Gelber.
Als dirigent is hij in 1974 gestart in het dorpskoorleven en leidde hij gedurende 12 jaar het parochiekoor van Neerlinter. Na het overlijden van O. Fieuws in 1980 werd hij dirigent van het Nausikaäkoor te Brussel, waarmee hij gedurende 10 jaar gans Europa doorliep, met concerten in Hongarije, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Ook heel wat creaties, radio- en televisie-opnames stonden op het programma.
Sinds 1986 is hij dirigent van het Leuvense Arenbergkoor. Onder zijn leiding groeide het koor uit tot een vrij grote formatie zoals wij het koor nu kennen
Hij is momenteel ook dirigent van de koren ‘Singhet ende Weset Vro’ uit Landen en ‘Amici Cantemus’ uit Sint-Truiden.
lou-van-cleynenbreugel-aan-piano

Lou VAN CLEYNENBREUGEL

Reizigersstraat 90
3300 Tienen