Koor en familie Arenberg

Al meer dan 65 jaar onderhoudt de Familie van de Hertog en Prinsen van Arenberg nauwe relaties met het Arenbergkoor. Het koor heeft de officiële goedkeuring van de hertog en de familie van Arenberg om de titel “Koor van het Doorluchtige Huis der Prinsen en Hertogen van Arenberg” te dragen en om het familiewapen, meer in het bijzonder het centrum ervan, de drie gele mispelbloemen op rode achtergrond, af te drukken op het briefpapier en andere officiële documenten van het koor.

Dankzij deze goede banden, mag het koor regelmatig optreden in binnen- en buitenland op vraag van de familie van Arenberg. Het Arenbergkoor zorgde voor de muzikale omlijsting van onder andere de huwelijksviering van Prinses Laetitia de Belzunce d’Arenberg in Menetou-Salon (Frankrijk, 1965), de huwelijksviering van Prsinses Marie Gabrielle van Arenberg in Lausanne (Zwitserland, 1984), de doopvieringen van Prins Evrard van Arenberg (Edingen, België, 1996) en Prinses Dorothée van Arenberg (Mayschoss, Duitsland, 2001). Een van de hoogtepunten voor het koor was het optreden in de Chapelle Royale van het Kasteel van Versailles (Frankrijk, 1997) naar aanleiding van het huwelijk van Prins Pierre van Arenberg met Prinses Sylvia de Castellane.

Verder concerteerde het koor in aanwezigheid van de familie van Arenberg in Heverlee (België, 2004) en in Menetou-Salon (Frankrijk, 2004) en luisterde het diverse plechtigheden van de familie op: de begrafenisplechtigheid op voor de weduwe – Hertogin van Arenberg (Yzeures-sur-Creuse, Frankrijk, 2005), de doopviering van Prinses Olympia van Arenberg in de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Zavelkerk (Brussel, België, 2008), de Vormsel-viering op van Prins Evrard van Arenberg in de kapel van het kasteel van Arenberg (Heverlee, België, 2009), de herdenkingsviering in de Zavelkerk ter nagedachtenis aan Hertog Jean-Engelbert van Arenberg (Brussel, België, 2011), de huwelijksviering op van Baron Wilhelm von Stotzingen met Gravin Charlotte Morel de Boncourt, dochter van Prinses Marie Gabrielle van Arenberg (Limoges, Frankrijk, 2013).

Meer informatie over de Hertogelijke familie van Arenberg kan je vinden op de website van de Arenberg Stichting en in het boek “Arenberg in de Lage Landen, Een hoogadellijk huis in Vlaanderen en Nederland” (Redactieleiding: Jan Roegiers, Uitgeverij: Universitaire Pers Leuven, 2002).