Zaterdag 2  en zondag 3 november 2019 – Fauré, Requiem

Programma:
‘Requiem’ van Gabriel Fauré  (koor, ensemble, sopraan en bas)Uitvoering door het Arenbergkoor van dit prachtige en fascinerende werk dat gekenmerkt wordt door zijn hoopvolle toon. ‘Een slaaplied van de dood’ – de dood als de overlevering aan het paradijselijke geluk in het hiernamaals, de dood niet als pijnlijke overgang maar als vreugdevolle verlossing.
– ‘Elegischer Gesang’ van Ludwig van Beethoven (koor en ensemble)
– ‘Ich habe genug’ van Johann Sebastian Bach (cantate BWV82 – bas en ensemble)
– Uit ‘Dido and Aeneas’ van Henry Purcell
– ‘When I am laid in Earth’ (sopraan en ensemble)
– ‘With drooping Wings’ (koor en ensemble)
– ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriel Fauré (koor en ensemble)

Uitvoerders:

– Arenbergkoor Leuven – Heverlee
– Charlotte Schoeters – sopraan- Werner Van Mechelen – bas
– Ensemble Dimlicht (orkestmeester: Wolfram Van Mechelen)
Algemene leiding: Jeffrey Dirix

Kaarten:
25 € (niet genummerd)
Verkrijgbaar (voor zondag 3 november – het concert van zaterdag 2 november is uitverkocht):
– Bij voorkeur door het verzenden van een e-mail naar arenbergkoor@skynet.be. Gelieve duidelijk adresgegevens te vermelden + de datum waarop u het concert wenst bij te wonen.
– Of telefonisch bij Rita Swinnen op 0497/02.88.47
– Of bij de leden van het Arenbergkoor
Gelieve het verschuldigde bedrag over te schrijven op rekening BE04 7344 2732 6031
(BIC : KRED BE BB) op naam van het ‘Arenbergkoor’. De kaarten worden – uitsluitend na ontvangst van de betaling – per post opgestuurd naar het opgegeven adres. De reservatie wordt geannuleerd indien de kaarten niet betaald worden binnen de week na bestelling.