Concerten

Zaterdag 2 (UITVERKOCHT) en zondag 3 november 2019 – Kloosterkerk Paters Jezuïeten – Waversebaan 220 in Heverlee – 20.00 u

Programma:
‘Requiem’ van Gabriel Fauré  (koor, ensemble, sopraan en bas)Uitvoering door het Arenbergkoor van dit prachtige en fascinerende werk dat gekenmerkt wordt door zijn hoopvolle toon. ‘Een slaaplied van de dood’ – de dood als de overlevering aan het paradijselijke geluk in het hiernamaals, de dood niet als pijnlijke overgang maar als vreugdevolle verlossing.
– ‘Elegischer Gesang’ van Ludwig van Beethoven (koor en ensemble)
– ‘Ich habe genug’ van Johann Sebastian Bach (cantate BWV82 – bas en ensemble)
– Uit ‘Dido and Aeneas’ van Henry Purcell
– ‘When I am laid in Earth’ (sopraan en ensemble)
– ‘With drooping Wings’ (koor en ensemble)
– ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriel Fauré (koor en ensemble)

Uitvoerders:

– Arenbergkoor Leuven – Heverlee
– Charlotte Schoeters – sopraan- Werner Van Mechelen – bas
– Ensemble Dimlicht (orkestmeester: Wolfram Van Mechelen)
Algemene leiding: Jeffrey Dirix

Kaarten:
25 € (niet genummerd)
Verkrijgbaar (voor zondag 3 november – het concert van zaterdag 2 november is uitverkocht):
– Bij voorkeur door het verzenden van een e-mail naar arenbergkoor@skynet.be. Gelieve duidelijk adresgegevens te vermelden + de datum waarop u het concert wenst bij te wonen.
– Of telefonisch bij Rita Swinnen op 0497/02.88.47
– Of bij de leden van het Arenbergkoor
Gelieve het verschuldigde bedrag over te schrijven op rekening BE04 7344 2732 6031
(BIC : KRED BE BB) op naam van het ‘Arenbergkoor’. De kaarten worden – uitsluitend na ontvangst van de betaling – per post opgestuurd naar het opgegeven adres. De reservatie wordt geannuleerd indien de kaarten niet betaald worden binnen de week na bestelling.

Zondag 15 december 2019 –  Zavelkerk Brussel – 15.30 u
Kerstconcert – Viering 10 jaar ‘Concert des Coeurs’
De netto-opbrengst van het Concert des Cœurs gaat elk jaar integraal naar projecten die gesteund worden door de private stichting be.Source en die als doel hebben het leven van minderbedeelde senioren te verbeteren. In 2009 heeft het Arenbergkoor het eerste ‘Concert des Coeurs’ gezongen en het koor ondersteunt sinds dan deze concerten en de werking van ‘be.Source’.

Zondag 22 december 2019 – Sint-Truiden – 16u
Uitvoering van de ‘Arenberg-Kerstsuite’, gecomponeerd in 2009 door Rob Casteels in opdracht van het Arenbergkoor.
In samenwerking met het koor ‘Amici Cantemus’ uit Sint-Truiden (o.l.v. onze vorige dirigent Lou Van Cleynenbreugel).

Zaterdag 21 maart 2020 – De Singel (Blauwe Zaal) – Antwerpen – 16u
Zondag 22 maart 2020 – De Singel (Blauwe Zaal) – Antwerpen – 15u
DUBBELCONCERT «GRÜSSE AUS WIEN»
Een selectie van koormuziek, aria’s, … uit opera’s en operettes