Concerten

Zaterdag 2 en zondag 3 november 2019 – Kloosterkerk Paters Jezuïeten – Heverlee – 20.00 u

‘Requiem’ van Gabriel Fauré
Uitvoering door het Arenbergkoor van dit prachtige en fascinerende werk dat gekenmerkt wordt door zijn hoopvolle toon. ‘Een slaaplied van de dood’ – de dood als de overlevering aan het paradijselijke geluk in het hiernamaals, de dood niet als pijnlijke overgang maar als vreugdevolle verlossing.

Uitvoerders :
– Arenbergkoor Leuven – Heverlee
– Charlotte Schoeters – sopraan
– Werner Van Mechelen – bas/bariton
– Instrumentaal ensemble

Algemene leiding: Jeffrey Dirix

Verdere info i.v.m. kaartenverkoop volgt later

Zondag 15 december 2019 –  Zavelkerk Brussel – 15.30 u

Kerstconcert – Viering 10 jaar ‘Concert des Coeurs’

De netto-opbrengst van het Concert des Cœurs gaat elk jaar integraal naar projecten die gesteund worden door de private stichting be.Source en die als doel hebben het leven van minderbedeelde senioren te verbeteren. In 2009 heeft het Arenbergkoor het eerste ‘Concert des Coeurs’ gezongen en het koor ondersteunt sinds dan deze concerten en de werking van ‘be.Source’.

Info over kaartenverkoop volgt later

Zondag 22 december 2019 – Sint-Truiden

(Onder voorbehoud)

Uitvoering van de ‘Arenberg-Kerstsuite’, gecomponeerd in 2009 door Rob Casteels in opdracht van het Arenbergkoor.
In samenwerking met het koor ‘Amici Cantemus’ uit Sint-Truiden (o.l.v. Lou Van Cleynenbreugel).

Info over kaartenverkoop volgt later